Länkar

Här kommer några bra länkar för dig som är eller vill bli biomedicinsk analytiker.

länkar

Smarta länkar för smarta studenter…

Bloggar. Det finns många fina bloggar ute på nätet som berättar om hur det är att arbeta som biomedicinsk analytiker. Hitta dem samlade på ett och samma ställe och läs dem i tur och ordning. När du vill.

Forskning. Här hittar du en hel del intressant och matnyttigt som du kan använda dig av i din källförteckning när du skriver ett arbete; antigen under utbildningens första terminer eller varför inte som en del av ditt examensarbete? Här finns också en sida som är både lärorik och rolig på en och samma gång. Du hittar bland annat en frågelek om DNA.

Matematik. Det här är den perfekta länken för dig som snabbt och enkelt vill hitta tips på matematik som ingår det det biomedicinska analytikerprogrammet. Hitta formeln du söker, få hjälp att förstå och se några tydliga exempel på hur du ska räkna. Allt från g-krafter till HPLC finns under länken.

Utbildning. Grundutbildning och fortbildning. Att utbilda sig till biomedicinsk analytiker är bara början på en livsresa som kan bli precis så intressant och spännande som du vill att den ska bli. Du har möjlighet att forska, arbeta utomlands, bli cytodiagnostiker…  Vad vill du? Det är bara att välja och vraka.

…och biomedicinska analytiker

Juridik & Etik. Länken hjälper dig att hitta rätt bland myndigheter och organisationer som ägnar sig åt just etik och juridik. Vet du exempelvis var du hittar den biomedicinska analytikerns etiska kod?

Myndigheter. Den här länken ska dy trycka på när du har tagit examen. Det är då det är dags att söka din yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen, och under hela ditt yrkesliv kommer du sedan att behöva tänka på vad exempelvis SWEDAC tycker och tänker. Det här är helt enkel toppenbra länkar att att hålla koll på!

Organisationer. Här finner du självklara länkar så som länken till den organisationen som har till uppgift att se till att vi biomedicinska analytiker mäter på rätt sätt – enhetligt. Men du hittar också en del överraskningar. Du kanske är sugen på att arbeta för läkare utan gränsen när du tagit examen? Även biomedicinska analytiker kan åka till drabbade områden och göra gott för andra människor.

 

Vad tycker du?