Vad roligt att du valde det här jobbet. Lycka till nu, då börjar vi.

Framför dig har du en biopsi. Den har måtten 0,3 x 0,3 x 0,4 mm. Enligt remissen är biopsin , tagen från patientens bukfett. Patienten är en äldre dam, och frågeställningen är amyloidos. Provet togs igår, och det finns ingen misstänkt smitta. Patienten är sedan tidigare känd hos oss på patologen, då hon hade en hudcancer för några år sedan. Det var ett malignt melanom som skars bort radikalt. Det satt på armen.

För varje uppgift du får har du mellan två och tre svar att välja mellan. Vad som händer sedan beror på hur du svarar. Tänk på att om du gör fel med en sak så kommer det att påverka allt annat som du ska göra med biopsin senare. Det är viktigt att det blir rätt hela vägen för att resultatet ska bli bra, och läkaren ska kunna få ett fint snitt som kan mikroskoperas och diagnosticeras.

Du får en poäng för varje korrekt svar. Noll poäng om du svarar fel. I slutet, på sista frågan, får du 100 poäng om du svarat rätt på alla frågor. Du får poäng om du gjort tillräckligt rätt för att få ett bra resultat. Du kan spela det här spelet flera gånger. För varje gång du spelar kan du ändra dina svar  olika sätt, och då händer olika saker.

Nu ska provet dehydreras, och frågan är hur länge du vill dehydrera den här feta biopsin?

dehydrering
Dehydrering. Foto: Ed Uthman, patolog i Houston, Texas, USA. Licens: Attribution-ShareAlike https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

 

Du kan inte kopiera material från denna sida.
%d bloggare gillar detta: