Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

E-kurser

På den här sidan kommer jag att lägga ut kurser som du kan göra via internet – var som helst, när som helst! Det är praktiskt att kunna vara hemma en dag och ändå kunna plugga. Kvällar, helger, dygnet runt finns kurserna här för dig. Genom grundliga förklaringar, tydliga bilder och smarta filmer får du hjälp. Och genom små lekfulla tester får du snart bevis på att du kan! Du blir självsäker inför tentorna eller nya jobbet.

Gratiskurser

Gratis kurser! Du behöver bara registrera dig en gång för att kunna gå alla gratiskurser. Det gör du genom att fylla i kontaktformuläret nedan. Fyll i ditt namn, och din emailadress. I rutan för rabattkod skriver du ordet gratis.

Det kan ta upp till 24 timmar innan du får ett email som bekräftar att du är registrerad. I det mailet får du en länk som leder till kursen. Klicka på den, och logga in med den emailadress som du skickade när du registrerade dig. Just nu är de här kurserna gratis:

Gramfärgning. Spana in dina egna bakterier på händerna eller i munnen! Genom den här gratiskursen får du en inblick i hur du kan odla ut bakterier på agarplattor eller buljong, sedan fördjupar vi oss i bakteriernas uppbyggnad för att få full förståelse för hur gramfärgningen fungerar. Snart kan du titta på deras färg och form genom mikroskopet!  Den fina bilden är hämtad från scienceprofonline.com

histologi

Vävnader. Här öppnas dörren till din möjlighet att bli duktig på ämnet histologi. Välkommen! Kroppens vävnader – epitel, fett, muskler, nerver, bindväv, ben och brosk bildar kroppens alla organ. Dessa kan skäras ut, färgas och mikrosoperas. Kan du kroppens alla vävnader blir histologin mycket enklare att förstå och klara av. I den här gratiskursen får du kunskap i text, bild och film, sedan får du chansen att öva på ett lekfullt sätt. Genom att svara på frågor, klicka på bilder och sätta ihop påstående lär du dig det du behöver kunna om våra vävnader. Och när du sedan lär dig olika organ kommer du känna igen alla vävnader..

test-214186_1280

Räkneövningar. Bli en stjärna på att göra spädningar på labbet! Genom den här kursen, min andra webbkurs för blivande biomedicinska analytiker och andra intresserade av naturvetenskap och laborationer, går vi igenom utrustningen på labbet, hur piktogram ser ut, vi räknar på koncentrationer, lär oss omvandling av enheter, och framför allt räknar vi på volymer och koncentrationer. Du får en förklaring av formeln C1*V1=C2*V2, och sedan får du räkna. Kursen är gratis och kommer att uppdateras ofta med fler räkneuppgifter och fler bilder, filmer och förklaringar. Så det här är verkligen en kurs du vill gå!

mikroskop

Mikroskopering. Celler, vattendroppar, blod och pollen. Det finns en hel värld som väntar på att bli upptäckt av dig! Gå den här gratiskursen i mikroskopering och lär dig vad mikroskopets delar heter, var de sitter och hur de fungerar. Bli expert på att ställa in mikroskopet enligt Köhlers belysningsprincip så kan du börja din upptäcksresa. Redan idag!

Kurserna uppdateras hela tiden med mer information och fler frågor. Och det kommer att komma fler gratiskurser 🙂 

KURSREGISTRERING

%d bloggare gillar detta: