Tinkturen är gjord

Idag är det söndag, och regnet öste ner utanför rutan i morse. Perfekt dag för en biomedicinsk analytiker som jag att sitta hemma och smålabba lite 🙂

Jag gick igenom mina torkade växter, och malde ner dem en och en med hjälp av min mortel.

Lönnbladen maldes med hjälp av morteln.

Sedan hällde jag upp lite (knappt synbart på bilden här) 40 %-ig sprit i en bägare som du kan köpa från ScandiVet om du vill göra den här laborationen hemma.

In i bägaren som finns att köpa hos ScandiVet hälldes lite 40-procentig sprit.

Med hjälp av en våg med två decimalers noggrannhet vägde jag upp den krossade växten och förde över den till ett rör (microtube 2 mL flat cap från LabTeamet). Sedan pipetterade jag över spriten till röret. Röret stängdes, daterades och placerades i sin box igen.

 

Microtube 2 mL flat cap från LabTeamet fylldes med krossad växt och sprit.

Nu ska tinkturen står där i 8 veckor innan jag kan testa och se om växterna har någon antibiotiska effekt eller inte. Under dessa veckor måste jag vända lite på rören varje dag. Under veckorna kommer jag också bland annat att testa ett par recept på agar till mina agarplattor, nu när jag tror mig ha bra ingredienser hemma. Cryoboxen ska också sättas upp, innan jag kan börja med mina tester.

Vad tycker du?