Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Spektrofotometerns låda (The spectrophotometer box)

Swedish/English. Här kommer lite fler bilder och information om spektrofotometerbygget. Vi – jag som är biomedicinsk analytiker och maken som är mekaniker – använder en 10 mm tjock spånskiva till att bygga lådan. Bitarna är målade med svart färg. Den ska sedan både limmas och skruvas ihop. Fyra gångjärn är också inköpta. Två av dem ska hålla ihop locket med lådan så att det går att öppna locket smidigt. De andra två gångjärnet kommer att hålla ihop den lilla vägen in mot elektroniken (se tidigare inlägg). Utrymmet för elektroniken är ju väldigt litet, det kan bli svårt att byta batteriet och komma åt att justera eller laga saker om det skulle behövas. Därför är det smidigt att kunna öppna upp den delen för att komma åt bättre.

In English

Here you have some more pictures and information about my building of the spectrophotometer. We – me being a biomedical laboratory scientist and my husband being a mechanic – are using a 10 mm thick particleboard to build the box. The parts are painted in black. It will then be put together both by screwing and gluing. Four hinges are bought. Two of them will hold the lid and box together so that the lid will be easy to open. The other two hinges will be holding the little wall towards the electronics together with the box (see earlier post). The space for the electronics is very small, it can get hard to change the battery and be able to adjust and fix things if it would be necessary. Therefor it is smooth to be able to open this part to get easier access.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 juni, 2017 by in D.I.Y. and tagged .
%d bloggare gillar detta: