Spektrofotometerns låda

Här kommer lite fler bilder och information om spektrofotometerbygget. Det här är alltså spektrofotometern som jag vill använda till mitt forskningsprojekt DIYProject: Help discover new antibiotics through citizen science. Vi – jag som är biomedicinsk analytiker och maken som är mekaniker – använder en 10 mm tjock spånskiva till att bygga lådan. Bitarna är målade med svart färg. Den ska sedan både limmas och skruvas ihop. Fyra gångjärn är också inköpta. Två av dem ska hålla ihop locket med lådan så att det går att öppna locket smidigt. De andra två gångjärnet kommer att hålla ihop den lilla vägen in mot elektroniken (se tidigare inlägg). Utrymmet för elektroniken är ju väldigt litet, det kan bli svårt att byta batteriet och komma åt att justera eller laga saker om det skulle behövas. Därför är det smidigt att kunna öppna upp den delen för att komma åt bättre.

 

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.