Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Spektrofotometerns låda

Här kommer lite fler bilder och information om spektrofotometerbygget. Vi – jag som är biomedicinsk analytiker och maken som är mekaniker – använder en 10 mm tjock spånskiva till att bygga lådan. Bitarna är målade med svart färg. Den ska sedan både limmas och skruvas ihop. Fyra gångjärn är också inköpta. Två av dem ska hålla ihop locket med lådan så att det går att öppna locket smidigt. De andra två gångjärnet kommer att hålla ihop den lilla vägen in mot elektroniken (se tidigare inlägg). Utrymmet för elektroniken är ju väldigt litet, det kan bli svårt att byta batteriet och komma åt att justera eller laga saker om det skulle behövas. Därför är det smidigt att kunna öppna upp den delen för att komma åt bättre.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 juni, 2017 by in D.I.Y. and tagged .
%d bloggare gillar detta: