Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Forskning på 3 minuter

Jag hittade en riktigt intressant webbsida när jag Googlade runt här om dagen. Queenslands Universitet (Australien) har utlyst en tävling för dem som forskat och skrivit tillhörande arbete på filosofiedoktors-nivå. Ämnena kan vara allt möjligt, beroende på inom vilket forskningsområde det rör sig om. Men det skrivna arbetet ska omfatta ca 80 000 ord.

Tävlingen går ut på att den som gjort arbetet ska presentera det på max 3 minuter. Språket ska vara sådant att vem som helst kan förstå precis vad arbetet gick ut på, hur det gjordes och vad resultatet blev. Det här är bra träning i att redovisa, att använda sig av sina kunskaper och göra dem tillgängliga för alla. Och det är intressant för dem som inte läst på universitetet att få ta del av forskning, tänker jag.

Anna-Liisa Sutt vann 2016, med sin redovisning ”Dying to talk.” Hon berättar hur hon forskat på en speciell apparat som hjälper patienter som ligger i respirator att prata, och hur detta också förbättrar deras lungkapacitet. Du kan kolla in webbsidan genom att gå till Three Minute Thesis, och jag rekommenderar också att du lyssnar till Anna-Liisa Sutts treminuters-redovisning. 

Källa:

The University of Queensland. Australia. Three Minute Thesis. Founded by the University of Queensland. 2017.

The University of Queensland. Three Minute Thesis (3MT) Final. Faculty of Medicine and Biomedical Sciences. 2016 UQ 3MT Final Winner § People´s Choice – Anna-Liisa Sutt – ”Dying to Talk.” Brisbane, Australia. 2016. (Hämtad 2017-05-22).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 22 maj, 2017 by in Forskning and tagged .
%d bloggare gillar detta: