Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

DIY: Att bygga en spektrofotometer

DIY är som du kanske vet förkortningen för det engelska ”do it yourself” som betyder ”gör det själv.” Jag har ett spännande projekt framför mig och jag lovar att ni som läser min blogg kommer att få följa det här projektet i detalj, hela vägen! Jag som älskar att labba hur ju redan börjat bygga upp ett eget labb här hemma. Jag har mitt mikroskop, en mikropipett, provrör, kemikalier för färgning av blodceller, och lite annat smått och gott. Nu tänker jag bygga mig en egen spektrofotometer. Varför då, kanske du undrar… ?

För att det är kul, för att det jag kommer att lära mig en massa på det, och för att du som läser bloggen nog också kommer att lära dig mycket på det eftersom jag kommer att berätta om allt jag gör och visa fotografier också. Det här är ju sådant som en biomedicinsk analytiker verkligen ska kunna (jag menar hur en spektrofotometer fungerar). Och när jag är klar – ja, då har jag en spektrofotometer 🙂

Kursen i blod-diffar är på gång, jag jobbar fortfarande med bildkvaliteten.

Vi hörs!

One comment on “DIY: Att bygga en spektrofotometer

  1. Pingback: DIYProject: Help Discover New Antibiotics trough Citizen Science | Biomedicinsk Analytiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 12 april, 2017 by in D.I.Y. and tagged .
%d bloggare gillar detta: