DIY: Att bygga en spektrofotometer

DIY är som du kanske vet förkortningen för det engelska ”do it yourself” som betyder ”gör det själv.” Jag har ett spännande projekt framför mig och jag lovar att ni som läser min blogg kommer att få följa det här projektet i detalj, hela vägen! Jag som älskar att labba hur ju redan börjat bygga upp ett eget labb här hemma. Jag har mitt mikroskop, en mikropipett, provrör, kemikalier för färgning av blodceller, och lite annat smått och gott. Nu tänker jag bygga mig en egen spektrofotometer. Varför då, kanske du undrar…?

För att det är kul, för att det jag kommer att lära mig en massa på det, och för att du som läser bloggen nog också kommer att lära dig mycket på det eftersom jag kommer att berätta om allt jag gör och visa fotografier också. Det här är ju sådant som en biomedicinsk analytiker verkligen ska kunna (jag menar hur en spektrofotometer fungerar). Och när jag är klar – ja, då har jag en spektrofotometer 🙂

Vi hörs!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.