Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Biomedicinsk Analytikerexamen

Här om dagen kom mitt examensbevis med posten. Eller mina examensbevis. Det är två stycken. Jag har en Biomedicinsk Analytikerexamen, och en Medicine kandidatexamen i Biomedicinsk Laboratorievetenskap. Nu har jag också ansökt hos Socialstyrelsen om att få min yrkeslegitimation 🙂

BIOMEDICINSK ANALYTIKEREXAMEN

Biomedicinsk analytikerexamen och medicine kandidatexamen i laboratorievetenskap

Min yrkesexamen som biomedicinsk analytiker ger mig, tillsammans med min yrkeslegitimation, rätten att arbeta med titeln biomedicinsk analytiker. Min medicine kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap har inte bara gjort mig till expert på laboratorievetenskap utan ger mig också möjlighet att läsa vidare inom den akademiska världen om jag skulle vilja forska någon gång. Jag kan läsa magister- eller master-programmet eller doktorera om jag skulle vilja det 🙂

Du kan snart läsa mitt examensarbete

Mitt examensarbete är inskickat för publicering i Digitala Vetenskapliga Arkivet (DIVA). Det är inte utlagt än, men snart. För att ett examensarbete ska kunna publiceras måste det finnas ett skriftligt avtal mellan den som har skrivit arbetet och programmet vid det universitet som arbetet är utfört. Folk har semester just nu, så mitt arbete får helt enkelt ligga där och vänta tills semestrarna är slut och avtalet har godkänts av universitetet.

Här kommer en liten uppdatering. Examensarbetet är publicerat! 🙂 

7 kommentarer på “Biomedicinsk Analytikerexamen

 1. Monica
  1 november, 2016

  Jag länkar till inlägget imorgon som kommer då:-)

 2. Monica
  1 november, 2016

  Grattis till din examen! Jag länkade till din blogg för jag tycker det var så roligt att se hela detta som du dokumenterat under utbildningen, så gediget och så mycket arbete bakom. Från en annan BMA som började inom blodserologi efter komplettering inom det området, transfusionsmedicin sedan, klinisk immunologi och transplantationsimmunologi, flytt från Uppsala till Stockholm och där igen klinisk immunologi, sedan klinisk kemi, endokrinologi och även ett par år inom patologi, sedan ytterligare studier och även programmering läste jag under tiden i Uppsala. Har varvat klinik, patienter och forskning. Valde detta yrke för det är mycket spännande och roligt, ja hur intressant som helst förutom stressen, mindre intressant är lönen men den tänkte jag inte alls på vid yrkesvalet, gick helt på intressen. Lycka till i ditt yrkesliv, många behövs i detta viktiga yrke som tyvärr så få känner till av allmänheten men är så beroende utav.

 3. Natalja
  17 juli, 2016

  Grattis! Jag har en fråga om hur arbetstider för biomedicinsk analytiker ser ut. Jag funderar på den utbildning, men jag vill helst ha ett jobb där man inte ska arbeta kvällstid, nattid och helger. Jag misstänker dock att det är vanligt att jobba skift. Vad tycker du?

  • BMA-student
   17 juli, 2016

   Hej Natalja,
   Det är helt upp till dig kan man säga. Om du jobbar på en vårdcentral blir det helt naturligt bara dagtid. Om du jobbar på akuten blir det också kvällar, helger och nätter. Transfusionsmedicin, klinisk kemi och sådant måste också fungera dygnet runt så om man jobbar där måste man också arbeta obekväma tider. Men som biomedicinsk analytiker kan man ju också jobba inom företag, och då är det också annorlunda. Man kan jobba med att kontrollera bakterier i mat tex… Så – det är upp till dig vad du väljer att göra. Många landsting kräver nog att man är beredd på att jobba obekväma tider, det ingår i avtalet även om man är i dagverksamhet. Men man kan inte säga att arbetstiderna är på ett visst sätt för hela yrkeskåren. Det är som du väljer. Det är ett roligt och bra yrke, jag rekommenderar det verkligen. Lycka till!

   • Natalja
    17 juli, 2016

    Tack för svaret! Det skulle vara toppen om man kunde välja var man ska jobba, men om konkurrensen är stor är det inte mycket att välja. Det kanske skiljer sig från stad till stad hur arbetsmarknaden ser ut.

 4. LiLi
  10 juli, 2016

  Grattis:) 👍

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 juli, 2016 av i Arbetsliv och märktes , .
%d bloggare gillar detta: