Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Finputsning

Sent i går kväll, nästan vid midnatt, skickade jag in mitt examensarbete till handledaren en sista gång för att få fin-putsnings-feeback. Jag har suttit från morgon till kväll de senaste två veckorna och skrivit, skrivit om, ritat egna bilder som jag lagt in i arbetet tillsammans med beskrivningar, kollat källor, flyttat på stycken, skrivit till stycken och så vidare. Arbetet ska skickas till examinatorn via Urkund, ett program som ser till så att jag inte har plagierat (kopierat) någon text från mina källor. Allt ska skrivas med egna ord. Källförteckningen är över 50 källor lång, all litteratur jag har läst har varit på engelska. Eller njae… inte riktigt för resten. Jag har en del webbsidor som källa också, en del av dem har faktiskt varit på svenska. Men som sagt var, tiden har varit knapp och det har varit ett tufft schema att sitta med en stor textmassa från morgon till kväll.

Statistiken var inte heller helt enkel, även om jag tycker det är kul med statistik. Det är en sak att läsa statistik ur en artikel och förstå vad andra har gjort, men en helt annan sak att göra sin egen statistik på sina egna resultat. Jag träffade universitetets statistiker och fick lite hjälp med hur jag ska hantera statistikprogrammet, det var inte helt lätt att klicka sig fram. Min handledares kollega som jobbar mycket med statistik har också ställt en del kluriga frågor som fått mig att tänka till. Nu ska jag rita statistiken också, alltså visa hur den ser ut med bilder, grafer och sådant… Mina tidigare grafer beskriver medelvärdet, men det är bättre om jag beskriver medianen i bilderna har jag förstått.

pexels-photo (2)

I morgon sitter jag med mitt arbete hela dagen igen. Det är sista chansen att fixa allt som ska fixas, av finputsningen som är så viktig. Vi har fått en mall för hur arbetet ska se ut när det skickas; typsnitt, marginaler, stavning, förkortningar, lista över förkortningar, sidhänvisning, källförteckningen, max antal sidor, hänvisning till figurer, det finns en speciell mall för hur försättsbladet ska se ut och så vidare.. Vid midnatt i morgon skickar jag alltså in arbetet till examinatorn.

Vad kommer att hända sedan? Jo, jag får en klasskamrats arbete att läsa. Det ska jag opponera på i samband med framläggningen av våra examensarbeten. Nu på fredag morgon ska jag dessutom göra en redovisning inför min handledare och hans arbetskamrater. Det blir en övning inför den stora redovisningen. Då ska jag alltså ha en powerpoint som tar ganska exakt 20 minuter att redovisa. Det är den jag test-redovisar på fredag morgon. Sedan har jag några dagar på mig att justera något om det behövs. Nästa vecka har vi framläggning av examensarbeten tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Någon av dagarna kommer jag att få redovisa, och någon av dagarna ska jag opponera på någon annan som redovisar. Jag redovisar mina 20 minuter, min opponent ska opponera i 10 minuter och min tentor ska säga sitt i ca 20 minuter. Så det blir runt 50 minuters grillning. Fredagen den 10:de är det examen. Men då  får vi inte kalla oss själva för biomedicinsk analytiker ännu. Jag kommer att anställas som medicinsk teknisk assistent. Biomedicinsk analytiker är en skyddad yrkestitel, det får man bara kalla sig när man har fått sin yrkeslegitimation.

Källa:

Wiklund, M. Respons på oveckade proteiner – kan plasmid pEGFP-XBTdeldDBD-STOP-tagRFPt användas för detektion av celler vars endoplasmatiska retikulum är stressat? Linköpings Universitet. Medicinska Fakulteten. Examensarbete, 15 hp. Biomedicinska analytikerprogrammet. Vårterminen 2016.

4 kommentarer på “Finputsning

 1. yaminibhargava
  1 juni, 2016

  Vilket av ämnena kommer ut först från kolonnen. Aceton, hexan och 1 – propanol i GC? Redogör på tre olika sätt

  • BMA-student
   1 juni, 2016

   Ja det kan du göra 🙂

   • yaminibhargava
    2 juni, 2016

    Va? Vänligen svara på min fråga

   • BMA-student
    2 juni, 2016

    Ledsen men nej. Du får hitta svaret på instuderingsfrågan själv. Jag berättar on utbildningen till bma. Om du läser vad bloggen handlar om så ser du…

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 maj, 2016 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: