Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Statistik och renskrivning

Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring mitt examensarbete. Jag har ju inte skrivit så mycket om det i bloggen, och har inte berättar så mycket om det för andra heller. Det är nämligen så att mitt arbete är bara en liten del av ett större forskningsprojekt som pågår för fullt. Det är många personer inblandade som alla jobbar på olika sätt för att få svar på en och samma frågeställning. Då måste man få vara lite ”hemlig” av sig.

Nu är jag i alla fall klar med hela laborations-delen. Jag skulle egentligen labba med två olika metoder, men det blev ”bara” en eftersom tiden inte räcker till för att göra båda. Det teoretiska bakgrunden (bakgrund, urval, syfte) är färdigskrivet och min handledare har läst och kommenterat. Han tyckte det var bra, så det känns ju lovande 🙂 Nu ska det renskrivas och så ska jag också skriva på material och metod.

På måndag träffar jag statistikern. Vi har ju haft en del föreläsningar på temat statistik under hela utbildningen, och en av våra föreläsare är med och hjälper oss med statistiken kring examensarbetet. Förra veckan hade vi ett statistik-seminarium. Då hade var och en gjort en powerpoint och presenterade sitt arbete på ca 10 minuter; syfte, metod och framför allt resultatet och hur man tänkt kring statistiken… Då hade vi en statistiker med oss i salen, hon kom med en hel del goda råd. Henne ska jag träffa själv på måndag för att få några saker förtydligade. Universitetet ger oss möjlighet att använda statistikprogrammet SPSS, men det är ett program som inte är alldeles lätt. Och jag har många olika statistiska parametrar att ta hänsyn till….

Efter det mötet ska jag fixa med statistiken hemma och sedan renskriva hela arbetet. I slutet på veckan skickas hela arbetet, färdigskrivet, till handledaren igen. Det ska vara inlämnar till examinatorn den 1 juni kl 08:00 och sedan är det dags för redovisning, opposition och (förhoppningsvis) examen den 8-10 juni. Jag har redan fixat ett sommarjobb som legitimerad biomedicinsk analytiker 🙂

Källa:

Wiklund, M. Respons på oveckade proteiner – kan plasmid pEGFP-XBTdeldDBD-STOP-tagRFPt användas för detektion av celler vars endoplasmatiska retikulum är stressat? Linköpings Universitet. Medicinska Fakulteten. Examensarbete, 15 hp. Biomedicinska analytikerprogrammet. Vårterminen 2016.

2 kommentarer på “Statistik och renskrivning

  1. Lila
    14 maj, 2016

    Vad duktigt du är

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 maj, 2016 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: