Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

En vanlig vecka

Idag tänkte jag försöka förklara lite kring hur det är att göra ett examensarbete som blivande biomedicinsk analytiker. Det är så mycket mer än att vara på labbet. Veckan som varit har mitt schema sett ut så här:

Måndag. Skrev på mitt arbete mellan 08:00 och 15:00. Sedan gick jag in i labbet och var där i ungefär en timma. Jag brukar ta mig till universitetet och sitta där, på forskningsavdelningen, även om jag hade kunnat sitta hemma om jag hade velat. Det blir lite mer struktur och koncentration om man faktiskt tar sig till en arbetsplats. Under examensarbetet har vi verkligen en massa eget ansvar hela tiden.

Tisdag. Jag skrev på mitt arbete fram till 11:00, då jag gick in i labbet nån timma. Sedan fortsatte jag att skriva under eftermiddagen. Det gäller också att planera arbetet, fundera på vad som är gjort, vad som behöver göras och hur det ska göras. Jag har redan nu börjat fundera lite på hur jag ska presentera statistiken över mina resultat. Och så måste jag fundera över vad som finns i labbet, kylen, frysen, förrådet… Finns allt material eller behöver vi beställa något mer?

Onsdag: Jag började morgonen med att labba i ungefär en timma. Sedan ägnade jag resten av dagen till att skriva. Och läsa naturligtvis. Jag läser en massa vetenskapliga artiklar och böcker hela tiden, allting är på engelska. Den bästa litteraturen är på engelska, det är min erfarenhet.

Torsdag: Under hela förmiddagen satt jag vid mikroskopet, och under eftermiddagen mer läsning och skrivning. På förmiddagarna är det alltid gemensamt fika med smörgås, te och kaffe, då finns det möjlighet att prata med forskarna som jobbar på avdelningen, och studenter från andra håll i Europa som är här för att utföra något projekt. Vi pratar väldigt mycket engelska hela tiden, det är en internationell miljö.

Fredag: Jag skrev och läste hela dagen. Varannan fredag har vi ett labbmöte på morgonen, då gruppen samlas tillsamman och går igenom intressanta forskningsfrågor. ”Gruppen” är min handledare, andra forskare, studenter och jag. Vi är bara några stycken i gruppen, även om många fler arbetar där… Det här mötet hade vi förra veckan, så den här fredagen har jag läst… Och naturligtvis också sammanfattat de resultat som mitt projektarbete har lett fram till hittills.

IMG_2960

Här sitter jag och läser den vetenskapliga litteraturen, och skriver på sitt examensarbete….

Källa:

Wiklund, M. Respons på oveckade proteiner – kan plasmid pEGFP-XBTdeldDBD-STOP-tagRFPt användas för detektion av celler vars endoplasmatiska retikulum är stressat? Linköpings Universitet. Medicinska Fakulteten. Examensarbete, 15 hp. Biomedicinska analytikerprogrammet. Vårterminen 2016.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 april, 2016 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: