Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

VFU2 – Klinisk kemi

Sjunde veckan på min andra verksamhetsförlagda utbildning är slutförd och det är fyra månader kvar till examen 🙂 Fyra av dagarna var jag på hematologiavdelningen, och den femte dagen tillbringade jag halva dagen på serologin och halva dagen på provmottagningen igen.

På hematologin arbetade jag rätt mycket med att gå igenom olika cytogram och vad de säger. Cytogram är ju sådant som en biomedicinsk analytiker får av att göra en flödescytometri; några bilder som tillsammans med siffror visar analysresultatet. Jag läste metodbeskrivningar (så klart) och räknade en hel del leukocyter och trombocyter i mikroskop med burkers kammare, efter infärgning.

pexels-photo

På serologin gjorde jag en blodgruppering, ett bastest och ett paneltest. Det var rolig repetition och jag fick en fördjupad förståelse för att alla analysresultat inte alltid är så självklara. På eftermiddagen på provmottagningen fick jag knappa in några remisser manuellt i datasystemet, och träna på att skriva avvikelserapporter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 februari, 2016 by in - VFU 2 T6, Termin 6 and tagged .
%d bloggare gillar detta: