Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Endokrinologi

endokrinologi183Boken ”Endokrinologi” under redaktion av Sigbritt Werner är en supertråkig bok. Den föreslogs som litteratur under termin tre, då jag läste endokrinologi som en av min utbildning till biomedicinsk analytiker. Jag ångrar verkligen att jag köpte den, för den är inte värd pengarna. Språket är torrt och tråkigt, och trots att det finns en del bilder faller den mig inte alls i smaken. Jag har använt mig av boken till någon basgrupp någon enstaka gång, mest för sakens skull. Jag köpte den ju.

Boken beskriver vad klinisk endokrinologi är, och går igenom hypotalamus, hypofysen, sköldkörteln, binjurarna med mer och olika problem som kan uppstå (så som det metabola syndromet, stress, fetma, olika rubbningar i natrium- och kaliumsystemet med mera). En del av boken beskriver transsexualism, där författaren till just det kapitlet går igenom vad kön är, och olika psykiatriska utredningar, behandling och resultatet efter ett könsbyte.

Boken innehåller helt klart fakta, men denna fakta finns att få på annat håll. Jag tyckte att boken var enormt svårläst, tråkig och ett klart felköp.

One comment on “Endokrinologi

  1. Pingback: Hypofysinsufficiens | Biomedicinsk Analytiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 22 augusti, 2015 by in - Endokrinologi, Termin 3 and tagged .
%d bloggare gillar detta: