Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

The Only EKG book You´ll Ever Need

EKGbok181Den här boken är ett superköp! Titeln stämmer bra med verkligheten tycker jag. The only EKG book you´ll ever need är skriven av Malcolm S. Thaler. Det är en bok som på ett mycket bra sätt beskriver hur EKG fungerar. Vi får lära oss allt om hur hjärtat skapar det som blir ett EKG, hur man sätter EKG´t, allt om hjärtats retledningssystem, hur det normala hjärtslaget ser ut på ett EKG, och hur de sjuka EKG´t ser ut. I slutet av boken sammanfattas allt i ett kapitel; ”Putting it all together.”

Det finns väldigt många exempel på EKG-vågor i boken, där man tydligt ser vad författaren menar. I slutet av boken finns dessutom ett kapitel med en liten ”workshop” skulle man kunna säga. Det är många olika EKG-remsor där man kan öva på allt det man har lärt sig genom att läsa boken.

IMG_2624

Om du någon gång i framtiden skulle vara intresserad av att arbeta med patienter och ta ett EKG på dem ska du komma ihåg att klinisk fysiologi är för dig som vill ha mycket patientkontakt.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 juni, 2015 av i Klinisk fysiologi och märktes , .
%d bloggare gillar detta: