Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

PBL och kunskap

Det hände något väldigt roligt på den teoretiska tentan som var för några veckor sedan. Jag fick en fråga som jag absolut inte kunde svaret på. Jag skrev ett svar, men sedan suddade jag ut det. Jag tänkte ganska länge medan jag stirrade på pappret, och tiden bara gick. När det bara var fem minuter kvar på tentatiden fick jag lite panik och skrev dit ett svar bara för att skriva något. Jag tänkte att jag kanske kan få ett halvt poäng genom att gissa i alla fall. Sedan gick jag hem och skämdes litegrann, eftersom det kändes som att mitt svar bara var ett dumt och fånigt påhitt.

Jag brukar titta lite i böcker och sådant efter tentor, för att försöka rätta mig själv redan innan tentaresultatet kommer. Och det visade sig att jag hade svarat helt rätt på frågan. Inte bara lite rätt, utan helt rätt! Jag har ingen aning om varifrån jag fick svaret på frågan, jag minns inte att jag läst det någonstans. Men jag tänker att vi har haft föreläsningar, seminarier, laborationer och arbetat i basgrupper… och på något sätt har kunskapen landat i mitt minne utan att jag vet hur.

Hur mycket kunskap har jag egentligen, utan att veta om det?

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 juni, 2015 av i PBL och märktes .
%d bloggare gillar detta: