Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Praktisk statistik för medicin och hälsa


statistik180Detta är ytterligare en sån där bok som jag tycker att man ska ha i sin bokhylla där hemma. En biomedicinsk analytiker arbetar ganska mycket med statistik på laboratorier som klinisk kemi tex. Boken heter Praktisk statistik för medicin och hälsa och är skriven av Jonas Björk.

Den innehåller många bra och enkla förklaringar på en massa olika statistiska begrepp, tabeller och kurvor. Vi lär oss vad ett p-värde är, vad konfidensintervall är, hur man läser en del kurvor. Det är dessutom lätt att applicera detta i utbildningen, eftersom alla exempel är knutna till medicin. Det finns en del formler, och mycket bilder som är förklarandeJag har använt mig av boken ganska ofta, framför allt när jag läst vetenskapliga artiklar. Boken kommer jag att ha användning för även efter att jag tagit min examen!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 juni, 2015 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: