Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Blodgruppsserologi

serologi182Blodgruppsserologi, skriven av Geoff Daniels och Imelda Bromilow är en bra bok att ha just när man läser transfusionsmedicin. Den förklarar band annat det där med IAT och DAT på ett bra sätt (det finns en del bilder i boken), samtidigt som det finns en hel del fakta kring olika blodgrupper (Kell, Duffy, Kid…), Rh-systemet, tekniker man använder i samband med blodgruppering, den kliniska betydelsen av blodgruppernas antikroppar, kvalitetssäkring och utredning och problemlösning. I slutet av boken finns det dessutom en fråga-svar-avdelning.

Boken är relativt tunn och översatt till svenska. Jag tror dock inte att man har någon jättestor nytta av boken när man väl har läst den och lärt sig det som står i den. Det är en kanske-bok… om du har gott om pengar köper du den, annars kanske du klarar dig utan. Det finns en hel del litteratur att läsa på nätet, gratis, tillsammans med vetenskapliga artiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 12 juni, 2015 by in - Cirkulation, Termin 4 and tagged .
%d bloggare gillar detta: