Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Basic Clinical Laboratory Techniques

laboratory179Boken Basic Clinical Laboratory Techniques skriven av Barbara H. Estridge och Anna P. Reynolds är en superbra bok som jag tycker att alla som vill utbilda sig till biomedicinsk analytiker ska ha! Det är en tjock bok skriven på engelska, med mycket fina beskrivande bilder. Boken består av 8 kapitel, och varje kapitel består av ett antal lektioner. I slutet på varje lektion finns instuderingsfrågor och webbaktiviteter. Du kan alltså göra saker på nätet också.

Den första delen tar upp det mest grundläggande, så som en introduktion till det kliniska laboratoriet, säkerhet, utrustning, det metriska systemet m.m. Sedan följer olika delar som handlar om hematologi, hemostas, immunologi, urinanalys, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och parasitologi.

IMG_2623

Genom boken får man hjälp med att förstå grundläggande teorier, samtidigt som man också får hjälp med att veta hur man rent praktiskt ska utföra en viss typ av analys. Vi får del av vilken utrustning som ska användas och varför, hur man gör när man skakar om ett provrör, hur man räknar en viss typ av blodceller och så vidare. Jag har haft bra användning av boken under utbildningens gång, och jag nämner den också som källa ett antal gånger i bloggen. Så – köp den!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 juni, 2015 av i Kemisk analys och märktes , .
%d bloggare gillar detta: