Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Skriftlig tentamen: Biomedicinsk laboratorievetenskap i Cirkulation

Nu har den fjärde terminens – och utbildningens – sista skriftliga salstentamen varit. Det övergripande huvudämnena den här terminen var både biomedicinsk laboratorievetenskap och klinisk fysiologi, båda med inriktning mot cirkulation. Vill du veta mer om vad biomedicinsk laboratorievetenskap är föreslår jag att du läser inlägget Biomedicinsk laboratorievetenskap är för dig som vill arbeta på labb. Om du i stället är mer intresserad av klinisk fysiologi och vill veta mer om vad det är kan du läsa inlägget Klinisk fysiologi är för dig som vill ha mycket patientkontakt. Du kanske redan vet det, men en biomedicinsk analytiker kan ju läsa mot och arbeta med båda inriktningarna. Läsa gärna inlägget Biomedicinsk analytiker – vad arbetar en sådan med? om du är nyfiken på yrket och kanske själv funderar på vad du egentligen ska välja för inriktning. Nu till salstentan som vi gjorde! Den innehöll frågor på följande ämnen som vi gått igenom under terminen:

Nästa läsår, som är utbildningens sista, har vi en del individuella uppgifter att göra hemma i form av skriftliga arbeten, en del laborerande på universitetet, vår verksamhetsförlagda utbildning på 15 veckor, samt vårt examensarbete.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 juni, 2015 av i Cirkulation, Klinisk fysiologi och märktes , .
%d bloggare gillar detta: