Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Praktisk tentamen: Biomedicinsk laboratorievetenskap i Cirkulation

Nu har jag äntligen också lagt den fjärde terminens praktiska tenta bakom mig! Om du har läst inlägget om terminens skriftliga salstenta Skriftlig tentamen: Biomedicinsk laboratorievetenskap i cirkulation så vet du säkert redan att det också ingick frågor kring klinisk fysiologi. Det var precis samma sak med uppgifterna vi fick under den praktiska tentan; de var inriktade mot både biomedicinsk laboratorievetenskap och klinisk fysiologi. Vill du veta mer om vad som menas med detta föreslår jag att du läser två av bloggens artiklar på dessa ämnen: Klinisk fysiologi är för dig som vill ha mycket patientkontakt och Biomedicinsk laboratorievetenskap är för dig som vill arbeta på labb. 

Nu har jag alltså lagt två tredjedelar av utbildningen bakom mig! Tentan var uppdelad i tre stationer enligt följande:

Hematologi: vi skulle räkna blodceller.

Klinisk fysiologi: innebar att vi skulle mäta blodtrycket på ett ”patient.” Patienten var en person som ställde upp på att spela rollen som patient. Examinatorn satt bredvid.

Transfusionsmedicin: blev faktiskt en skriftlig del. Men vi skrev som om det vore praktiskt, skulle förklara hur vi tänker och vad vi gör i samband med ABO-gruppering, D-gruppering, antikroppscreening, antikroppidentifiering, BAS-test, mottagare-givare-test och att kunna det där med IAT och DAT.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 juni, 2015 av i Cirkulation, Klinisk fysiologi och märktes .
%d bloggare gillar detta: