Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Histology – A Text and Atlas. With correlated cell and molecular biology

10421611_955998794415589_6120790711424046443_n

Superbra histologibok som också innehåller molekylärbiologi.

En superbra bok som har varit toppen att ha både första och andra terminen av det biomedicinska analytikerprogrammet är ”Histology – A Text and Atlas. With correlated cell and molecular biology,” skriven av Michael H. Ross och Wojciech Pawlina. Boken är på engelska och innehåller väldigt mycket fina bilder på hur olika organ ser ut i ett mikroskop, alltså histologiska preparat. Men vad som är så bra med boken är att den inte bara presenterar själva histologin, utan också de olika cellerna och deras funktioner, alltså molekylärbiologi.

Kapitel 8 handlar exempelvis om ben, ett preparat som vi skulle lära oss under den första terminen, och det kapitlet sträcker sig från sidan 218 till 253. Hela boken är på 974 sidor. Kapitel 8 innehåller bilder och förklaringar, presenterar den generella strukturen av ben, förklarar de olika skelettcellerna och deras roll, beskriver formationer, mineralisering, fysiologi med mera.

10385299_955998797748922_6495663265639218992_n

Här visas bilder och förklarande text över matsmältningssystemet.

Jag har använt boken väldigt flitigt båda terminerna, och jag är helt säker på att jag kommer använda dem lika flitigt under hela utbildningen. Den har blivit en bibel för mig. I pärmen på boken finns det en webbsideadress med inloggningskod. Det går att logga in på webbsidan med koden, och där finns preparaten från boken tillsammans med kortare förklaringar av vad det är man tittar på och vilka funktioner de olika delarna/cellerna har. Men hjälp av bokstäver och pilar markeras enskilda celler, nerver, blodkärl, vävnader och så vidare. Med en enkel knapptryckning kan man ta bort förklaringen och helt enkelt förhöra sig själv för att se vad man kan. För dig som ska läsa programmet rekommenderar jag verkligen boken, och framför allt rekommenderar jag att du köper den. Den är bra att ha under hela utbildningen, och koden i pärmen gäller också under hela utbildningen. Giltigheten är tidsbegränsad, så om du köper en begagnad bok kanske du inte kan använda koden längre…

Du kan bland annat köpa boken på Bokus, Adlibris och CDON.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 augusti, 2014 av i Histologi och märktes .
%d bloggare gillar detta: