Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Terminens sista laborationsrapport inlämnad

Idag, ungefär en vecka efter den andra terminens slut, har jag och en klasskamrat lämnat in den sista laborationsrapporten. Det var rapporten från bakterielaborationen, den laboration som varade en hel vecka. Den skulle egentligen ha varit inne innan terminens slut, men vi ville satsa all tid vi hade på att läsa inför praktisk tentamen och skriftlig tentamen. Vi pratade därför med laborationshandledaren och fick lov att lämna in rapporten under sommarlovet.

Vi skrev en liten inledning som handlade om salmonella- och laktobaciller; vilken färgning de har, deras lagring, var de finns, hur de kommer in i kroppen och vad de kan ställa till med. Lakatobaciller hör exempelvis till normalfloran och finns i munnen, tarmen och vaginan, medan salmonellabakterier kommer utifrån och skapar sjukdom. Syftet med den här delen av laborationen var att ta reda på hur de två bakterierna interagerar med varandra i fil och mjölk, samt att på olika sätt karaktärisera dem. Vi redovisade resultaten från laborationen och avslutade med en kort diskussion.

Nu återstår bara att vänta på resultaten från de två tentorna. Om det är något som är underkänt kommer jag att ägna sommaren åt att plugga! Det är omtenta en vecka innan termin tre börjar.

Källa:

Forslund, T. Våra vänner och fiender. Laboration. Linköpings Universitet. Vecka 21, maj 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 12 juni, 2014 by in - Mikrobiologi T2, - Rapporter T2, Termin 2 and tagged .
%d bloggare gillar detta: