Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Terminens sista laborationsrapport inlämnad

Idag, ungefär en vecka efter den andra terminens slut, har jag och en klasskamrat lämnat in den sista laborationsrapporten. Det var rapporten från bakterielaborationen, den laboration som varade en hel vecka. Den skulle egentligen ha varit inne innan terminens slut, men vi ville satsa all tid vi hade på att läsa inför praktisk tentamen och skriftlig tentamen. Vi pratade därför med laborationshandledaren och fick lov att lämna in rapporten under sommarlovet.

Vi skrev en liten inledning som handlade om salmonella- och laktobaciller; vilken färgning de har, deras lagring, var de finns, hur de kommer in i kroppen och vad de kan ställa till med. Lakatobaciller hör exempelvis till normalfloran och finns i munnen, tarmen och vaginan, medan salmonellabakterier kommer utifrån och skapar sjukdom. Syftet med den här delen av laborationen var att ta reda på hur de två bakterierna interagerar med varandra i fil och mjölk, samt att på olika sätt karaktärisera dem. Vi redovisade resultaten från laborationen och avslutade med en kort diskussion.

Nu återstår bara att vänta på resultaten från de två tentorna. Om det är något som är underkänt kommer jag att ägna sommaren åt att plugga! Det är omtenta en vecka innan termin tre börjar.

Källa:

Forslund, T. Våra vänner och fiender. Laboration. Linköpings Universitet. Vecka 21, maj 2014.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 juni, 2014 av i Mikrobiologi och märktes .
%d bloggare gillar detta: