Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Skriftlig tentamen i Laboratorievetenskap inom molekylärbiologi och metabolism

Igår gick den skriftliga tentan i Laboratorievetenskap inom molekylärbiologi och metabolism. Den varade mellan klockan 08:00 och 12:00, vi hade alltså som vanligt fyra timmar på oss. Efteråt pratade jag lite med några klasskamrater. Det var fler än jag som tyckte att tenta var väldigt svår, den har rykte oms sig att vara den svåraste tentan på hela utbildningen därför att det är så himla mycket att lära sig den andra terminen. Så om du ska läsa utbildningen här i Linköping är ett tips ett ge järnet den andra terminen! Inga hjälpmedel var tillåtna (inte ens miniräknare), men å andra sidan var det enda som behövdes penna och suddgummi. Tentan innehöll 21 frågor, några av dem var dessutom indelade i a, b, c och d. De teman som togs upp var;

Universitetet har 10 arbetsdagar på sig att rätta en tentamen. Resultatet meddelas på intranätet, och dagen därpå får man ett mer detaljerat email där det står exakt hur många poäng man fick på tentan och hur många av klassens elever som blivit godkända. Det står naturligtvis inte vem som är godkänd, det är ju en privatsak. Det krävs alltid minst 60 % rätt på en tenta om man ska bli godkänd, och i den här tentan är 60 % detsamma som 47 poäng.

6 comments on “Skriftlig tentamen i Laboratorievetenskap inom molekylärbiologi och metabolism

 1. Sofie
  14 juli, 2014

  Om man läser bma klinisk fysiologi, kan man då sedan söka in till senare del av läkarprogrammet?

  • Magdalena Wiklund
   14 juli, 2014

   Hej Sofie,
   tyvärr kan jag inte svara eftersom jag saknar kunskap om vad som krävs för att komma in på läkarprogrammet och hur det är uppbyggt. Hoppas att du hittar den information du söker någon annan stans. Det kanske finns någon läkarstudent som bloggar?

  • Magdalena Wiklund
   15 juli, 2014

   Hej igen Sofie,
   Idag tisdag den 15 juli kan du chatta med en studievägledare på Linköping Universitets hemsida, mellan klockan 18-20. De kanske kan svara?

 2. Pia
  15 juni, 2014

  Hej Magdalena! Nu har jag hittat hit : ) Så här på sommaren kommer jag ha tid att titta igenom ditt kunskapsrum här. Det ska bli jätteskoj. Bra att du skrev om när och hur vi får reda på resultatet av tentan, jag har undrat kring rutinerna och visste inte hur det var. Ha en bra sommar
  Hälsningar Pia

  • Magdalena Wiklund
   16 juni, 2014

   Hej Pia,
   roligt att du har hittat hit. Hoppas att du hittar många bra saker här, och det du inte hittar får du gärna höra av dig med så kanske jag kan fixa in det i bloggen. Ha det gott!

 3. Pingback: Sista laborationsrapporten inlämnad | Biomedicinsk Analytiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 juni, 2014 by in - Metabolism, - Molekylärbiologi, - Tentor T2, Termin 2 and tagged .
%d bloggare gillar detta: