Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Litteraturuppgift: Diabetes

Diabetes

Den internationella symbolen för diabetes.

Det har varit ett högt tempo den första delen av termin 2; föreläsningar, laborationer, laborationsrapporter, den vanliga basgruppen som träffas två gånger i veckan och dessutom ytterligare en basgrupp som kallas för ”Strimma.” Vi är indelade i grupper där vi blandats med elever från programmet i Medicinsk Biologi. Det är alltså en interprofessionell arbetsgrupp, där vi arbetar över yrkesgränserna, eller i det här fallet över program-gränserna.

Varje Strimma-grupp har olika uppgifter. I min grupp ska vi fokusera på ämnet diabetes. Det går till på samma sätt som i den andra ”vanliga” basgruppen; vi arbetar enligt PBL, problembaserat lärande. Skillnaden den här gången är att vi avslutningsvis ska skriva en uppsats tillsammans, på max tio sidors brödtext, där vi redovisar både hur vi gått till väga i vårt informationsinhämtande och själva faktabiten. Uppsatsen ska vara utformad som en vetenskaplig artikel och redovisas på ett seminarium. Det här är alltså en övning i att läsa vetenskaplig litteratur. Läs gärna inlägget om vetenskaplig metodik för att få djupare förståelse för hur vi arbetade. Se också till att du förvarar arbetet på ett säkert ställe. Besök min webbutik och köp ett stilrent USB-minne 2 GB så har du alltid din litteraturuppgift med dig!

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 mars, 2014 av i Metabolism och märktes .
%d bloggare gillar detta: