Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Du kan skugga en elev!

Här vid Linköpings Universitet finns det möjlighet att skugga en student, om man vill. Det innebär att om du vill bli Biomedicinsk Analytiker kan du få vara med en elev som läser på programmet en hel dag! Du följer med på allt den eleven gör, och har möjlighet att få ställa alla möjliga frågor! Jag hade en skugga i onsdags, förra veckan.

doll-1820553_640

Skuggan kom på morgonen och följde mig hela dagen. Vi började med en glukos-laboration mellan kl. 09:00 och 12:00, då skuggan fick vara med aktivt så mycket hon ville; kapillärprovtagning, uträkning av spädningsfaktor och beredning av standardkurva genom pipettering. En av mina klasskamrater visade dessutom upp en laborationsrapport. Efter laborationen åt vi lunch tillsammans i Cellskapet som är café och restaurang. Skolan bjöd både mig och skuggan på lunch, och då fanns det tid att ställa frågor.

Under eftermiddagen var skuggan med på ett två timmar långt basgruppsmöte, där vi samtalade kring en utgångspunkt som handlade om hur kroppen reagerar på svält. Därefter brainstormade vi kring nästa utgångspunkt och skapade frågor som kom att handla om diabetes. Avslutningsvis hade skuggan turen att få vara med på genomgången av den skriftliga tentan från termin 1.

One comment on “Du kan skugga en elev!

  1. Pingback: Sök utbildningen nu! | Biomedicinsk Analytiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 mars, 2014 by in - Metabolism, - Studiebesök T2, Termin 2 and tagged .
%d bloggare gillar detta: