Sök utbildningen nu!

Vill du också bli biomedicinsk analytiker? Jag blev antagen hösten 2013, nu är det din tur! Nu är det dags att söka in till det biomedicinska analytikerprogrammet! Hur ska du göra då? Först och främst tycker jag att du ska läsa lite på min blogg. SACO har också bra information om yrke och löneläge. Det är också bra att läsa andra bloggar som skrivs av biomedicinska analytiker, det ger en större bild av vad yrket innebär.

Vad gör en biomedicinsk analytiker? 

Antagningskrav, yrke och vidareutbildning

Biomedicinsk Analytiker – SACO´s information

Andras BMA-bloggar

Titta också gärna på mina andra inlägg som handlar om föreläsningar, laborationer och tentor. Det ger en bred och bra bild av utbildningen. Sedan måste du fundera på vilken inriktning du vill läsa; klinisk fysiologi eller laboratoriemedicin? 

Klinisk fysiologi

Laboratoriemedicin 

Jag rekommenderar att du läser på lite innan du söker. Högskoleverket har en kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012. Där finns en mycket bra utvärdering av landets utbildningar till biomedicinsk analytiker. Där kan du läsa vilka universitet som fått bra eller mindre bra kritik för den utbildning de tillhandahåller. Och det kan ju vara bra att veta, om man vill ha en bra utbildning. Linköpings universitet finns inte med eftersom de ännu inte hade några examinerade biomedicinsk analytiker då.

Kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012.

Funderar du att läsa problembaserat vid Linköpings Universitet? Det finns många vinster med det tycker jag. Eller vill du ha vanlig undervisning? Den ”vanliga” undervisningen är du nog van vid från gymnasiet, men om du är intresserad av problembaserat lärande har jag skrivit lite om det också.

PBL

Här vid Linköpings Universitet finns det dessutom möjlighet att skugga en elev under en hel dag, om man vill det. Det kanske är något du vill göra, innan du bestämmer dig?

Skugga en elev

Hur stor är chansen att just du blir antagen då? Om du nu inte vill in på ett särskilt universitet, men verkligen vill bli antagen – vart ska du söka då? Du kan titta på Universitets- och Högskolerådets antagningsstatistik från föregående år. Här kan du se hur många poäng som krävdes för att komma in på de olika universiteten.

Universitets- och Högskolerådets antagningsstatistik 

Har du bestämt dig? Vågar du? I så fall kan du söka hos Antagningsnämnden.

Antagningsnämnden

Och som elev vid Linköpings Universitet kan jag rekommendera dig att söka hit! Vi läser problembaserat vilket är väldigt lärorikt och roligt. Universitetet är stort, och Linköping är en vacker stad.

Det Biomedicinska Analytikerprogrammet vid Linköpings Universitet

Vad tycker du?