Skriftlig tentamen: Introduktionskurs i Biomedicinsk Laboratorievetenskap

Jag kom på att ni som är intresserade av yrket som biomedicinsk analytiker kanske vill veta lite om den skriftliga tentan jag gjorde den 11 januari, innan jag går in på termin två. Den skriftliga sluttentan i Introduktionskurs i Biomedicinsk Laboratorievetenskap gick på en lördag mellan kl. 08:00 och 12:00. Vi fick alltså fyra timma på oss, och det enda tillåtna hjälpmedlet var miniräknare. Ingen fick lämna salen innan klockan slagit 09:00. Jag tror att det tog längre än så, innan den första av oss gick.

Uppgifterna var en väldigt blandning, de handlade om blodet, histologi, buffertar (något vi gjorde under en laboration), en del uträkningar som används i samband med spädning även om det var förvånansvärt lite matematik, några frågor om den isoelektriska punkten och hur den fungerar (det har jag heller inte hunnit skriva om), några frågor om cellens funktion, olika typer elektronmikroskop och några om pH-värde.

Tidigare har jag också gjort en Praktisk tentamen: Introduktionskurs i Biomedicinsk Laboratorievetenskap.

Vad tycker du?