Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Skriftlig tentamen: Introduktionskurs i Biomedicinsk laboratorievetenskap

Jag kom på att du som är intresserad av yrket som biomedicinsk analytiker kanske vill veta lite mer, både om yrket och om den skriftliga tentan jag gjorde den 11 januari, innan jag går in på att beskriva vad vi läser termin två. Läs gärna sidan Biomedicinsk analytiker – vad arbetar en sådan med? där jag beskriver yrket.

Den första terminens skriftliga sluttentamen i ämnet Introduktionskurs i biomedicinsk laboratorievetenskap gick på en lördag mellan kl. 08:00 och 12:00. Vi fick alltså fyra timma på oss, och det enda tillåtna hjälpmedlet var miniräknare. Ingen fick lämna salen innan klockan slagit 09:00. Jag tror att det tog längre än så, innan den första av oss gick.

Uppgifterna var en väldigt blandning, de handlade om blodet, histologi, buffertar (något vi gjorde under en laboration), en del uträkningar som används i samband med spädning även om det var förvånansvärt lite matematik, några frågor om den isoelektriska punkten och hur den fungerar (det har jag heller inte hunnit skriva om), några frågor om cellens funktion, olika typer elektronmikroskop och några om pH-värde.

Tidigare har jag också gjort en Praktisk tentamen: Introduktionskurs i Biomedicinsk Laboratorievetenskap.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 februari, 2014 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: