Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Ansökan: så söker du det biomedicinska analytikerprogrammet

ansökan

Vill du också bli biomedicinsk analytiker? Jag blev antagen hösten 2013, och nu är det din tur! Nu finns det möjlighet för dig att skicka in din ansökan till det biomedicinska analytikerprogrammet! Hur ska du göra då? Först och främst tycker jag att du ska läsa lite på min blogg. SACO har också bra information om yrke och löneläge. Det är också bra att läsa andra bloggar som skrivs av biomedicinska analytiker, det ger en större bild av vad yrket innebär.

Innan du skickar in din ansökan bör du läsa detta

Vad gör en biomedicinsk analytiker? 

Antagningskrav, yrke och vidareutbildning

Biomedicinsk Analytiker – SACO´s informationssida

Läs om de olika inriktningarna innan du skickar din ansökan

Andras BMA-bloggar

Titta också gärna på mina inlägg som handlar om föreläsningar, laborationer och tentor. Inläggen ger en bred och bra bild av utbildningen. Sedan måste du fundera på vilken inriktning du vill läsa; klinisk fysiologi eller laboratoriemedicin?  Det här är saker du bör ha klart för dig innan du skickar in din ansökan, så att du väljer det som passar dig bäst!

Klinisk fysiologi

Laboratoriemedicin 

Se till att din ansökan riktar sig till ett universitet med kvalitet!

Jag rekommenderar att du läser på lite innan du söker. Högskoleverket har en kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012. Där finns en mycket bra utvärdering av landets utbildningar till biomedicinsk analytiker. Där kan du läsa vilka universitet som fått bra eller mindre bra kritik för den utbildning de tillhandahåller. Och det kan ju vara bra att veta, om man vill ha en bra utbildning. Linköpings

universitet finns inte med eftersom de ännu inte hade några examinerade biomedicinsk analytiker då.

Kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012.

PBL och Peer Learning

Funderar du att skicka en din ansökan till Linköpings Universitet, där vi läser problembaserat lärande? Det finns många vinster med det tycker jag. Eller vill du ha vanlig undervisning? Den ”vanliga” undervisningen är du nog van vid från gymnasiet, men om du är intresserad av problembaserat lärande har jag skrivit lite om det också.

PBL

Här vid Linköpings Universitet finns det dessutom möjlighet att skugga en elev under en hel dag, om man vill det. Det kanske är något du vill göra, innan du bestämmer dig?

Peer Learning: Du kan skugga en elev och så lär vi oss nåt nytt

Hur stor är chansen att just du blir antagen då? Om du nu inte vill in på ett särskilt universitet, men verkligen vill bli antagen – vart ska du söka då? Du kan titta på Universitets- och Högskolerådets antagningsstatistik från föregående år. Här kan du se hur många poäng som krävdes för att komma in på de olika universiteten.

Hur stor är chansen att bli antagen?

Universitets- och Högskolerådets antagningsstatistik 

Har du bestämt dig? Vågar du? I så fall kan du söka hos Antagningsnämnden.

Antagningsnämnden

Och som elev vid Linköpings Universitet kan jag rekommendera dig att söka hit! Vi läser problembaserat vilket är väldigt lärorikt och roligt. Universitetet är stort, och Linköping är en vacker stad.

Det Biomedicinska Analytikerprogrammet vid Linköpings Universitet

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 februari, 2014 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: