Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Lärande

Bild1

Hur är du – vilken inlärningsmodell är din?

Ett av de seminarier som en annan basgrupp höll i under kursen var Lärande. Också här var vi alla väldigt aktiva i basgrupperna, som fortfarande är blandade med olika inriktningar (jag är fortfarande den enda i min grupp som ska bli biomedicinsk analytiker) trots att vi inte tillhörde gruppen som höll i seminariet, och seminariet bidrog på många sätt till att uppfylla kursmålen.

Lärande

Seminariet om lärande satte oss allihop i en debattsituation där vi debatterade för- och nackdelar med problembaserat lärande kontra katederundervisning. Vi kom fram till att båda undervisningsformerna har sina goda och mindre bra sidor och att PBL oftast riktar sig till äldre elever (universitetsnivå) men att det också funnits på en mer grundläggande undervisningsnivå.

Vi fick också alla göra ett individuellt test på papper som visade vår inlärningsstil. Alla lär vi oss på olika sätt. Vissa är mer abstrakta, andra måste samtala, vissa kan skapa teoretiska modeller och koncept men är mindre intresserade av människor och så vidare. Det var intressant, och jag tyckte att mitt resultat stämde väl överens med hur jag uppfattar mitt eget sätt att lära.

Källa: 

Liljeqvist, B. Studieteknik. Föreläsning. Studieteknik. Linköpings Universitet. 2013-09-12.

Seminarium. Lärande. Hösten 2013.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 oktober, 2013 av i HEL och märktes .
%d bloggare gillar detta: