Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Begränsa!

pexels-photo-12064

Så här kan det se ut: en miljon böcker att välja bland och arbetet du ska göra ska vara klart om tre dagar. Vilka böcker ska du välja, och vilka ska du välja bort?

En sak som jag tycker är himla bra med PBL, Problembaserat lärande, är att jag som elev själv måste lära mig att göra egna val och begränsningar. Det är ju så det också fungerar ute i arbetslivet oavsett om man man ska bli biomedicinsk analytiker som jag eller något annat. I samband med vanlig ”katederundervisning” får eleven veta exakt vilka böcker och sidor som ska läsas. Nu bestämmer jag och min basgrupp själva vilka frågor vi vill arbeta med. Sedan är det helt upp till mig att välja källor när jag arbetar.

Att stå mitt på biblioteket och se en hylla med 100 böcker som behandlar ett oerhört intressant ämne – och tvingas välja – är rätt tufft. På sätt och vis skulle jag vilja läsa allt, men det är naturligtvis omöjligt. Så vilka böcker ska jag välja? Och hur många? Scenariot som handlade om ämnet lärande innebar att jag kom hem med 16 böcker. Dessa skulle läsas, bearbetas och sammanställas på två dagar. Det säger sig självt att det är omöjligt. Men jag lärde mig något på det. I samband med senaste scenariot, som berör temat etik, hade jag bara fyra böcker. Jag valde ut runt 20 stycken, sedan tittade jag igenom dem riktigt riktigt noga… och så blev det fyra stycken. De andra får jag läsa någon annan gång.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 september, 2013 av i HEL, PBL och märktes .
%d bloggare gillar detta: