Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Hälsa

10410242_926463657369103_3317367281124665912_n

Löpning är ett sätt att hålla stressen nere och hälsa uppe.

Utbildningens första seminarium är passerat, och det var min basgrupp som höll i det. Vi läser fortfarande i blandade grupper med läkare, sjuksköterskor osv. Jag är den enda i gruppen som ska bli biomedicinsk analytiker. Skillnaden mellan föreläsning och seminarium är stor. På en föreläsning blir man praktiskt taget matad med kunskap som kommer från föreläsaren medan ett seminarium ofta hålls av, med och för elever. Vi ska allihop vara aktiva! I det här fallet höll min basgrupp ett seminarium på temat hälsa, och vi valde ämnet stress.

Vi diskuterade vad stress är, vilka dess orsaker är och vad man kan göra åt det. De andra basgrupperna fick diskutera sinsemellan, och sedan gick vi igenom allt i storgrupp. Själva agerade vi ledare för hela seminariet, visade en del statistik och utförde ett stresstest på tre av storgruppens medlemmar. Avslutningsvis sammanfattade vi tillsammans med storgruppen innan vi fick en utvärdering.

Svårigheten med seminarier, tycker jag, är att man hela tiden ansvarar för att väcka intresse och hålla igång diskussionen. Det gäller att inte gå för djupt eller för smalt, men ändå inte vara ytlig. Vi skulle hålla oss inom en tidsram på nästan fyra timmar, och då gällde det att fylla den tiden utan att tråka ut ”publiken.” Svårt, men mycket lärorikt.

Källa:

Hälsa. Seminarium. Linköpings Universitet. 2013-09-23.

Kristenson, M. Hälsa och sjukdom – vad innebär dessa begrepp? Föreläsning. Linköpings Universitet. 2013-09-09.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 september, 2013 av i HEL och märktes .
%d bloggare gillar detta: