Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Schema Uppsala

Eftersom jag redan har fått både ramschemat för de kommande tre åren och detaljschemat för de första sju veckorna vid Uppsala Universitet och utbildningen till biomedicinsk analytiker tänkte jag berätta lite om dem här. Om jag sedan skulle bli antagen till Linköpings Universitet kan jag ju berätta om det schemat också, i ett senare inlägg. Det kan till och med vara riktigt intressant att jämföra två utbildningsinstitutioners scheman för samma kurs, särskilt med tanke på att de använder sig av olika pedagogik. Läser vi samma kurser? Läser vi dem i samma ordning? Jag förmodar att det är mindre schemalagd tid vid Linköpings Universitet, eftersom vi kommer behöva tid för våra PBL-baserade grupparbeten, handledning och egen forskning. Vid Uppsala Universitet antar jag att allt är lite mer mer strukturerat och lite enklare.

Vid Uppsala Universitet börjar den första terminen med grundläggande laboratorievetenskap, 11 hp. Det är den kursen som jag också fått detaljschemat för. Därefter följer alla de andra kurserna som ingår i utbildningen. Jag tycker att det ser hemskt spännande ut och ser verkligen fram emot att få börja läsa. Men detaljschema är ännu roligare att se. Det är en del teori i form av föreläsningar och seminarier men framförallt mycket laborerande. Det ser ut att bli en del långa dagar, från 08:15 till 17:00, men jag förmodar att tiden kommer att gå väldigt snabbt.

Det ska vara en räknestuga sista veckan. Den känns både intressant och lätt hotfull. Det känns positivt att det finns hjälp att få med matematiken. Å andra sidan betyder detta kanske att det blir en hel del räknande på kursens tentamen. Jag antar att det då kommer handla om kemiskt räknande så som stökiometri och syra-baskonstanter. Och statistik kanske, för vi kommer uppenbarligen få ett seminarium på det ämnet. Spännande!

Det känns också väldigt positivt att vi tycks få en hel del egentid under kursens sista vecka, då det alltså kommer finnas tid för studier på egen hand inför tentamen.

Källa:

Uppsala Universitet. Biomedicinska analytikerprogrammet. 2013.

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 augusti, 2013 av i Arbetsliv och märktes .
%d bloggare gillar detta: