Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Antagen till det biomedicinska analytikerprogrammet – Jippi!

antagenJag är nu antagen till universitetsutbildningen Biomedicinska Analytikerprogrammet (BMA) med inriktning mot biomedicinsk laboratoriemedicin, vid Uppsala Universitet!. Det är spännande, och lite obehagligt. Tjocka böcker, varav vissa kommer att vara på engelska. Jag är visserligen bra på engelska,  men jag har aldrig syssla med medicinsk engelska. Så det blir en utmaning. Det blir tuffa år med mycket läsning, men också lärorikt och mycket kul laborerande.

Att vara antagen och att stå som reserv

Uppsala Universitet var egentligen mitt andrahandsval. Det var Linköpings Universitet som var mitt förstahandsval eftersom de har något som kallas Problembaserat Lärande, PBL. Det är en inlärningsmetod som ställer stora krav på eleven, eftersom jag som student på sätt och vis blir min egen lärare. Men jag lär sig mer på det sättet. Framför allt blir det ett väldigt kreativt lärande med mycket grupparbete.

Jag står just nu som reserv nummer 3 till det biomedicinska analytikerprogrammet med inriktning mo biomedicinsk laboratorievetenskap vid Linköpings Universitet. Det finns hopp :-) Och skulle det vara så att jag inte blir antagen till Linköping så går det bra ändå. Jag blir biomedicinsk analytiker i båda fallen.

Läs Högskoleverkets kvalitetsutvärdering

Högskoleverket gjorde år 2012 en kvalitetsutvärdering av landets alla biomedicinska analytikerutbildningar, och jag har läst rapporten noga. Några av Sveriges universitet har fått kritik, då deras utbildning anses ha “bristande kvalitet”. Vid vissa universitet har Högskoleverket också utvärderat påbyggnadsutbildningar.

Uppsala Universitet har, enligt rapporten, “hög kvalitet” på sin biomedicinska analytikerutbildning (grundutbildningen). Linköpings biomedicinska analytikerutbildning finns inte med i rapporten över huvud taget. Anledningen till detta är att inga Biomedicinska Analytiker hade examinerats vid universitetet då kvalitetsutvärderingen genomfördes. Men det är riktigt intressant och bra läsning, framför allt om du funderar på vilket av landets universitet du ska söka till – om du också vill bli biomedicinsk analytiker!

Följ mig…

…och andra som bloggar om biomedicinsk analys. Gå till sidan bloggar, där hittar du länkar till andra yrkesaktiva och blivande biomedicinska analytiker.

Källa:

Högskoleverket. Kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012. 2012. (Hämtad 2013-02-20).

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 juli, 2013 av i Arbetsliv och märktes .

Navigation

%d bloggare gillar detta: