Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

Jippi!

Jag är nu antagen till universitettsutbildningen Biomedicinska Analytikerprogrammet (BMA) med inriktning på laboratoriemedicin, vid Uppsala Universitet!. Det är spännande, och lite obehagligt. Tjocka böcker, vissa på engelska. Jag är bra på engelska,   men har aldrig syssla med medicinsk engelska. Så det blir en utmaning. Det blir tuffa år med mycket läsning, men också lärorikt och mycket kul laborerande.

Uppsala Universitet var mitt andrahandsval. Det var Linköpings Universitet som var mitt förstahandsval eftersom de har något som kallas Problemsbaserat Lärande, PBL. Det ställer stora krav på eleven, eftersom man på sätt och vis blir sin egen lärare, men man lär sig mer på det. Framför allt blir det väldigt kreativt lärande med mycket grupparbete.

Jag står just nu som reserv nummer 3 till BMA-programmet vid Linköpings Universitet. Det finns hopp :-) Och skulle det vara så att jag inte blir antagen till Linköping så går det bra ändå. Jag blir biomedicinsk analytiker i båda fallen.

Högskoleverket gjorde år 2012 en kvalitetsutvärdering av landets alla BMA-utbildningar, och jag har läst rapporten noga. Några av Sveriges universitet har fått kritik, då deras utbildning anses ha “bristande kvalitet”. Uppsala Universitet har, enligt rapporten, “hög kvalitet” på sin BMA-utbildning. Linköpings BMA-utbildning finns inte med i rapporten över huvud taget. Anledningen till detta är att inga Biomedicinska Analytiker hade examinerats vid universitetet då kvalitetsutvärderingen genomfördes.

Källa:

Högskoleverket. Kvalitetsutvärdering av Biomedicinsk Analytikerexamen 2012. 2012. (Hämtad 2013-02-20).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 juli, 2013 by in Termin 1 and tagged .

Navigation

%d bloggare gillar detta: