Biomedicinsk Analytiker

Sveriges största site för Biomedicinska Analytiker

©opyright och Referenser

Först och främst: 

Jag kan aldrig garantera att jag har förstått mina källor korrekt. Det jag skrivit kan vara felaktigt eller otillräckligt. Jag är student. Innehållet i ett blogginlägg kan uppdateras och förändras under utbildningens gång. När som helst.

Text

Det finns två typer av text i bloggen; det är text som jag har skrivit och text som gästbloggare har skrivit.

Gästbloggare. Alla text skriven av mina gästbloggare är skyddade av copyright.  Längst ner i respektive gästbloggares inlägg ser du ett copyrightmärke. Du saknar rättighet att använda dig av texten på annat sätt än genom att referera till huvudkällan (gästbloggaren).

Refererat av mig. Texter som jag har skrivit är referat, du hittar källförteckningen längst ner i varje inlägg. Du saknar rättighet att använda dig av texten på annat sätt än att referera, och kom ihåg att jag i min tur också har refererat. Det saknas garantier på att jag förstått rätt, jag kanske missförstått och skrivit fel i bloggen. Jag föreslår att du läser de böcker och dokument som jag refererar till, och att du refererar till huvudkällan i stället för till mig.

Är du det minsta osäker på något hör av dig till mig och fråga!

Fotografier

Det finns flera typer av fotografier i bloggen, de kommer från olika källor och omfattas av olika typer av skydd.

Gästbloggares fotografier. Alla bilder och all text som finns publicerad i inlägg skrivna av gästbloggare tillhör den som bloggat eller har bidragit med bilden/fotot. Du saknar rättigheten att använda dessa bilder. Vill du använda dig av deras bilder, fotografier eller text måste du kontakta den som skrivit inlägget. Personens namn finns angivet längst ner i inlägget. Det finns också alltid en länk till hans/hennes webbsida.

Mina fotografier. Jag har tagit en hel del bilder själv. Vill du använda dem i ett skolarbete vill jag att du refererar till min blogg i din källförteckning. Du saknar rättigheten att använda mina fotografier på webben.

Pexels.com och Pixabay.com är två webbsidor där medlemmar laddar upp fotografier som vem som helst sedan kan ladda ner och använda gratis, utan att behöva nämna källan. Jag har en del sådana fotografier i min blogg, och nämner inte källan. Om du vill ha fina fotografier föreslår jag att du snabbt och enkelt blir medlem och laddar ner bilderna själv. Det är dumt att ladda ner en bild från min blogg som du trooooor är från Pixels eller Pixabay, och så tillhör den någon som har copyright.

Skänkta/utlånade fotografier. Det finns bilder/fotografier i mina blogginlägg som andra människor varit snälla nog att bidra med. Dessa bilder är markerade och skyddade med ägarens namn, titel och ett copyrightmärket. Du saknar rättigheten att använda dessa bilder.

Är du det minsta osäker på något hör av dig till mig och fråga!

Teckningar

Alla teckningar är ritade av mig. Du kan använda dem i ett skolarbete om du vill, om du refererar till min blogg i din källförteckning. Du saknar rättighet att använda teckningarna på webben.

Är du det minsta osäker på något hör av dig till mig och fråga!

%d bloggare gillar detta: